*Muut eläimet*

Toiset hamsterit

Syyrialainen hamsteri on luonnostaan erakko, joten jokaiselle perheen hamsterille tulee ehdottomasti olla oma häkki! Piste! Joskus näkee vielä tänä päivänäkin hamstereita samassa häkissä, yksityiskodeissakin. Omistaja ei tiedä hamstereiden tappeluista, koska ne nukkuvat samassa pesässä ja ovat virkeimmillään silloin kun omistaja nukkuu. Jotkut hamsterisisarukset tai emo ja tytär voivat sietää toisiaan jopa puolikin vuotta, ennen kuin alkavat toden teolla tapella, mutta on myös niitä, jotka pitää erottaa perheestään jopa 3-viikkoisena! Hamsterit alkavat normaalisti tapella lajitoverin kohdatessaan hetken nuuskimisen jälkeen. Suvun jatkaminenkin hoidetaan niin, ettei pariskunta joudu asumaan samassa häkissä.

Myös kiinankääpiöhamstereista on tullut erakkoja. Urokset palaavat naisseikkailuiltaan helposti enemmän tai vähemmän rusikoituina. Tästä naaraiden aggressiivisuudesta johtuen jotkut kasvattajat ovat ryhtyneet yhdistämään pariskunnat jo naaraan ollessa vielä poikanen.

Talvikotkin ovat melko erakoituneita. Sisarukset tai luovutusikäisenä (toinen tai molemmat) yhdistetyt talvikot, isä ja poika, äiti ja tytär voivat asua yhdessä pitkänkin aikaa, mutta yleensä aikuisuus tuo mukanaan halun yksityisestä terraariosta.

Muista hamstereista poiketen campbellit ja roborovskit ovat sosiaalisia lajitoveriaan kohtaan. Erottamiseen on toki näidenkin kanssa varauduttava. Muistathan aina kääpiöhamstereita yhdistäessäsi, että vain samaa lajia olevat samaan terraarioon! Hamstereiden on luonnollisesti oltava myös samaa sukupuolta, kun ei teetetä poikasia.

Toiset eläinlajit

Hamsterit inhoavat muiden eläinten hajua ja purevat niitä välittömästi, jos ne tulevat nuuskimaan tai kiipeilemään sen häkin ulkopuolelle. Erityisesti hamsterit inhoavat muita jyrsijöitä. Omassa häkissään hamsteri on erityisen ärhäkkä, vaikka häkin ulkopuolella se saattaa suhtautua melko hajamielisesti tai välinpitämättömästi itseään huomattavasti suurempiin eläimiin, kuten kaneihin tai marsuihin. Liian kauan näitäkään hamsteri ei rupea sietämään. Kanien ja marsujen papanoita hamsteri pitää ruokanaan.

Isoja lempeitä koiria kohtaan hamsterit ovat melko välinpitämättömiä ainakin jonkin aikaa. Koirat ja kissat ovat kuitenkin lähellä hamsterin luonnollisia vihollisia. Niitä ei saa jättää toistensa ulottuville valvomatta!

Hakemisto Etusivulle Hamsteri ja muut eläimet

© Anemoneniitty.net, 16.01.2009 00:10 Validated by HTML Validator (based on Tidy)