*Pupu-patalaput*

Teksti, piirrokset ja kuvat: Katriina Hautala

Julkaistu Rodentiassa 3/11.

Näpertelyä pimeneviin iltoihin! Näitä rupeatte virkkaamaan vaikka joululahjaksi tutulle kani-ihmiselle tai arpajaispalkinnoksi näyttelyyn! ;) Laput virkataan kiinteillä silmukoilla, mutta värien vaihto voi vaatia hieman tutustumista. Itse opettelin kirjovirkkauksen salat noin vuosi sitten kirjasta Stich 'n Bitch -Koukussa (Debbie Stoller), suosittelen hakemaan vaikka kirjastosta! :) Jos kirjovirkkaus ei ole sinullekaan ennestään tuttu aluevaltaus, niin netissä on ohjeita esim. www.avoinmuseo.fi/craftmuseum/ kasityonurkka/kirjovirkkaus.php

Vasemmalla puolella on valokuva valmiista työstä, oikealla puolella kuvion ohje. Tee kuitenkin taustavärillä joka sivulle 2-3 ylimääräistä kerrosta kuvion ulkopuolelle, riippuen tietenkin lankojen paksuudesta ja minkä kokoisen haluat valmiista työstä. Tee tausta kaksinkertaisella langalla, ettet polta sormiasi. Kuvioon riittää yksi lanka, koska taustalangat kulkevat kuitenkin koko ajan mukana kuvion sisällä antaen paksuutta. Voit myös tehdä kaksi samankokoista kappaletta ja virkata ne sitten reunoista yhteen.

Pienisaksanluppa:

Kääpiöluppa:

Ensimmäisen luppiksen korva on kiinni kanissa vain juuresta ja kärjestä. Toisen kanin korva on virkattu ketjusilmukoilla, niin että koukku on pistetty aina joka silmukalla työn läpi ja koukattu lanka työn toiselta puolelta.

Hermeliini:

Yllä olevassa virkatussa lapussa oleva pupu on ensimmäisiäni, joten siltä unohtui tai jäi silmä ja häntä, ne on lisätty jäljestä päin tehtyyn malliruudukkoon.

Puput monikossa:

Tämän version kaksi isoa Godzillan näköistä pupua ovat netistä löytämästäni mallista, joka on tarkoitettu virkattavaksi boordiksi. Pienet yksinkertaiset puput ovat omasta päästäni. Niiden töpöhännät on tehty useasta pitkästä pylväästä, jotka on virkattu yhteen alla olevaan kiinteään silmukkaan. Töpsykät tuovat persoonaa patalappuun, mutta kyllähän se olisi ilman niitä huomattavasti käytännöllisempi. ;) Tämän lapun isojen pupujen lähde: http://lankalauantai.blogspot.com/2008/12/pupu-vreiss.html

Lisää eläinaiheisia patalappuja blogissani!

Artikkelit

© Anemoneniitty.net, 9.12.2012 01:27 Validated by HTML Validator (based on Tidy)