*Kodinhuoltaja-opiskelijat opissa*

Kirsi Kjäll, entinen Mimosan marsulan kasvattaja, pet-tuomari ja EPJY:n hallitus-aktiivi, piti kodinhuoltaja-opiskelijoille opintoihin sisältyvän lemmikkienhoitokurssin viime talvena. Kurssi sisälsi mm. Maikkoon luennon sekä käynnin Kirsin ja Helin kotona hoitamassa eläimiä, harjoittelemassa käsittelyä ja leikkaamassa kynsiä.

Ensin he kävivät Helin kanilassa ja marsulassa saamassa siedätyshoitoa suuren eläinmäärän näkemisestä! :D He saivat tehtäväkseen siivota ja ruokkia kuitenkin "vain" Helillä kotona talossa olevat hamsterit. Kurssin lopulla nämä kymmenkunta opiskelijaa tulivat meille tekemään näyttökoettaan.

Haluan antaa eläimille kotirauhan, sekä minimoida haitallisten pöpöjen ja stressin määrän eläinhuoneessa, jossa emojen sentään pitäisi saada synnyttää ja hoitaa pienet poikasensa turvallisin mielin. Monen ikävän kokemuksen jälkeen, minusta on tullut hyvin tiukka siinä, ettei eläinhuoneeseen saa mennä vieraita, kun on pieniä poikasia tai viimeisillään tiineitä emoja. Koska jompia kumpia siellä on melkein aina, meillä ei ollut aikoihin käynyt ketään eläinhuoneessa kylässä. Nyt kuitenkin sattui opiskelijoiden kannalta hyvä sauma, että kukaan ei ollut viimeisillään ja ainoat poikaset olivat jo lähes luovutusikäisiä.

Sitä myös ajattelee, että ihmiset joilla itsellä ei ole pahemmin eläimiä, eivät ymmärrä, että kaikki mitä eläimet syövät, tulee toisesta päästä ulos samaa tahtia, eikä kymmenien tällaisten liukuhihnakakkaajien asuttama huone ole millään täysin hajuton. Ja nyt kokemattomien teinien piti saada nähdä eläinhuone siivoamattomana! Minä tietenkin panikoin, enkä meinannut millään malttaa olla puhdistamatta eläinten häkkejä ennen opiskelijoiden käyntiä, vaikka heidänhän se oli määrä tehdä... ;)

Opiskelijat olivat meillä kaksi kokonaista koulupäivää. Marsujen ja kanien häkkien siivoamisen lisäksi, he harjoittelivat muutakin lemmikkien hoitoa. Akvaarioon vaihdettiin vesi. Koirat ruokittiin ja harjattiin, isojen koirien tarhasta kerättiin kakkat pois ja laitettiin uusia olkia koppiin, pienten koirien kakkat kerättiin pihasta. Meillä oli tuolloin sopivasti myös koiranpentuja, K-sakemannipentue oli juuri tullut luovutusikään ja emo lähtenyt kotiinsa.

Opiskelijat saivat heti karvaasti oppia sen, että koirien kasvattaminen ei todellakaan ole mitään helppoa rahan käärimistä ja söpöjen pentujen paijaamista. Pennut olivat reagoineet emonsa kotiinlähtöön mahallaan, ja opiskelijoiden kauhuksi sanomalehdillä oli kakkaa, oksennusta ja ruikkua.

Opiskelijat jaettiin aina päivän ajaksi kahteen ryhmään, joista toinen ryhmä siivosi koiranpentuja meidän äiteen opastuksella ja toinen ryhmä oli Kirsin kanssa eläinhuoneessa. Lisäksi muutama opiskelija lähti molempina päivinä siskoni Anniinan kanssa lenkittämään koiria.

Ohessa yhden oppilaan suostumuksella julkaistava hoitosopimus, jonka täyttäminen kuului osana lopullista näyttökoetta. Toisin kuin sopimukseen on laitettu, ajankohta oli vuonna 2013. :D Ja jos joku pahastuu tämän sopimuksen marsun nimestä, niin se on ihan huumorilla annettu! ;) Kyseinen marsu on vahinkopoikanen, jonka isää en ole missään vaiheessa onnistunut selvittämään! Anemone's Enfant Illégitime eli ranskaksi "avioton lapsi" on kokonaan musta marsu, jonka emo on buff dutch eli "keltavalkoinen". Sen värisen emon ainoa mahdollisuus saada meillä musta poikanen, on tehdä se lilac uroksen kanssa, mutta sellaisen kanssa emo ei ole ollut tekemissä! Eikä karkumatkaakaan niin vain pysty selittää, koska emo asui ja synnytti tehdashäkissä...

Siivottuaan ensin porukalla eläinteni häkkejä, heidän näyttökokeensa muodostui jokaisen valitseman, koskemattomaksi jätetyn eläimen häkin siivoamisesta. Opiskelijat pistivätkin parastaan ja lopputulos oli lähes säihkyvä! :D

Lähtiessään joku reippaimmista tytöistä vielä kiitti siitä, että he saivat tulla meille siivoamaan! Minähän siinä olin kiitollinen siivousavusta. :D

Artikkelit

© Anemoneniitty.net, 27.10.2013 13:43 Validated by HTML Validator (based on Tidy)