*Hamsterit Suomeen*

Teksti: Katriina Hautala

Julkaistu Rodentiassa 4/10


Mapilamis Asrix pk satiini tk valkoinen uros
kuva: Margareta Henriksson om. Katriina Hautala

Kyllä se on joskus niin vaikiaa saada haluamansa eläin kulkeutumaan vähän lähemmäs, jos itse ei pääse hakemaan, erityisesti, jos eläin asuu ulkomailla, vaikka vain Ruotsissa! Ruotsinkielinen kaverini Annica tekstasi minulle 10.10. löytäneensä netistä 3.viikkoisen poikueen, jossa oli vapaita valkoisia punasilmäisiä hamsterinpoikasia, vieläpä pitkäkarvaisia ja satiineja, tytön ja pojan! Käskin heti varata molemmat, vaikka olivatkin samaa poikuetta. Valkoisia punasilmäisiä hamstereita on vaikea löytää.

Annica sitten varasi ne samalla kun teki omia hamsterikauppojaan. Mutta kumpikaan ei ollut menossa Ruotsiin. Meilläkin äitee vielä huonossa kunnossa mahaleikkauksen jäljiltä, niin ei voinut ajatellakaan hilpaisevansa Tukholmaan ja jättävänsä eläinten hoitamisen sille.

Loka-marraskuun vaihteessa hamsterit piti jo maksaa. Annican kaverin kaveri suunnitteli menevänsä Tukholmaan marraskuussa, sekin oli epävarmaa. Ja silti hamsterit pitäisi saada Turusta Pohjanmaalle. Meillä kummallakaan ei ole autoa eikä kauheasti kyllä rahaakaan.

5.12 olisi SHY:n Grand Gala Helsingissä, mutta kukaan tarpeeksi läheltä ei tuntunut olevan menossa sinne. Marica puhui saattavansa alkuvuodesta käväistä Ruotsissa, mutta Annican varaamilla naarailla biologinen kello tikitti siihen malliin, että pitäisi tapahtua tämän vuoden puolella. Marraskuussa Annica olisi ollut jo valmis lahjomaan jonkun Ruotsiin. :) Loppuviimein valkoiseni päätyivät Suomen puolelle ja Annica päätti matkustaa junalla Turkuun 5.12 hakemaan hamsujani, kahta ostamaansa häkkiä sekä rex-kania. Hänen hamsujensa kasvattaja ei tullut ollenkaan terminaaliin Tukholmassa, koska hänen isoisänsä oli sairastunut ja kuollut ja juna oli ollut tunnin myöhässä, joten Annican hamsterit saataisiin vasta myöhemmin joulukuussa.

Kaiken huipuksi olin unohtanut lupautuneeni juuri 5.12 olemaan match show’ssa koiratuomarina Kauhajoella, juuri kun Annica olisi jättämässä hamstereita minulle Kauhavan asemalle. Taas oli hyvät ideat tarpeen! Äiti oli kanssani samalla reissulla, iskä töissä, sisko autoton ja kortiton Ylihärmässä, veli ei todellakaan jyrsijäihminen... Piti ruveta kelaamaan Kauhavalla / Lapualla asuvia kavereita. Laila tunsi Annican ennestään, mutta hän oli meidän kanssa samassa mätsärissä! Sitten hoksasin Marican ja laitoin tekstaria pienellä varoitusajalla, ottaen huomioon, ettei hänelläkään ole omaa autoa. Onneksi hädässä ystävä tunnetaan ja homma sujui Maricalta kuin
luomistyö! :) Ja juna vieläpä pysähtyi Lapuan asemalle.

Mätsärin jälkeen haettiin hamsut Maricalta ja tekstaillessani Annican kanssa tajusin, että kani oli tullut Jalasjärveltä, keneltäkäs muulta kuin Heliltä! Jos sen olisin tiennyt, niin Heli olisi saanut siinä samalla itselleen pari hamsterihoidokkia seuraavaan kokoukseen saakka!
;D Mutta kävihän se näinkin. Kiitti Marica! :)

Nämä satiinit pitkäkarvaiset sisarukset eivät olleetkaan “albiinoita” vaan tummakorvaisia valkoisia, mutta eipä sillä korvien värillä minulle ollut väliä, kunhan on punaiset silmät, edes poikasena. Ilahduin, sillä näillä oli sukutaulussaan myös suklaata! Vielä ei kuitenkaan voinut huokaista. Hamsut olivat olleet meillä vasta viikon, kun naaras karkasi dunastaan, joka sijaitsi ylimmällä hyllyllä. Uskoin sen jo menehtyneen pudotuksesta saamiinsa vammoihin ja jääneen muumioitumaan johonkin piiloon. Löysin ilokseni tytön kolmantena päivänä karkaamisesta, kun tämä saapasteli eläinhuoneen lattialla. :)

Artikkelit

© Anemoneniitty.net, 28.08.2014 13:54 Validated by HTML Validator (based on Tidy)